Duurzame implantaten

Als u tanden en/of kiezen moet missen is een implantaat een hele goede oplossing. Een implantaat is een kunstmatige vervanging van de wortels van tanden en/of kiezen die u moet missen. Op de plaats waar eerder de wortel van uw tand of kies zat wordt een implantaat in de kaak aangebracht.

Als u een implantaat wilt laten zetten, wilt u natuurlijk dat deze goed vast blijven zitten in de kaak en dat ze lang meegaan. Ik kies bewust voor innovatieve state of the art implantaten. De implantaten van SDS zijn bio-energetisch verantwoord en gaan lang mee. Dit implantaat vertoont bovendien zeer weinig kans op implantitis.

Ik heb ruime ervaring met verschillende soorten implantaten en ik heb de beste ervaringen met de keramische implantaten van SDS die zich vasthechten aan het bot. Deze implantaten zijn duurzaam en zijn een stevige basis voor de kronen en bruggen die daar op worden geplaatst.

SDS Swiss Dental Solutions

Betere gezondheid met implantaten

Dode tanden en kiezen kunnen een gevaar zijn voor uw gezondheid. Ondanks een wortelkanaal behandeling kunnen de wortels geïnfecteerd raken door zeer giftige bacteriën waardoor uw immuunsysteem continu wordt belast. Om die reden kan het verstandig zijn om de dode kiezen en tanden te vervangen door biologisch verantwoorde implantaten.

Levensduur en kosten van implantaten

De implantaten die ik gebruik zijn bewezen lichaamsvriendelijk en blijven 25 jaar goed functioneren.

Als we de prijs van ons implantaat, inclusief kroon, vergelijken met de prijs van wortelkanaalbehandeling, stiftopbouw en kroon dan is het vaak goedkoper om voor het implantaat te kiezen.

Hoe verloopt de behandeling?

Het plaatsen van een implantaat is een behandeling waar u niet of nauwelijks iets van voelt. De eventuele napijn is goed te bestrijden met Paracetamol.

Na de behandeling duurt het een aantal maanden voordat de implantaten stevig in het bot zijn vastgegroeid. Soms kunnen al direct tijdelijke kronen of een brug op de implantaten worden geplaatst.

Hieronder leg ik stap voor stap uit wat de procedure is.

1. Voor de behandeling

Begroting

Bij ons eerste gesprek bespreek ik met u de mogelijkheden. U ontvangt daarna van ons de begroting.

Houdt u er rekening mee dat tijdens de behandeling zich onvoorziene situaties kunnen voordoen. Mocht dat gebeuren, dan zal ik dat ter plaatse aan u meedelen.

Ziektekostenverzekering

Alleen personen met een tandenloos en drastisch geslonken kaakbot komen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering. Deze vergoeding geldt voor 2 implantaten in de onderkaak en 4 implantaten in de bovenkaak. Bij hoge uitzondering worden eventueel meer implantaten vergoed door de verzekeraar.

Anamnese vragenlijst

U ontvangt van ons een anamnese vragenlijst. Deze lijst geeft ons inzicht in uw medische geschiedenis en het eventuele risico op complicaties. Deze lijst vult u volledig in. U kunt deze lijst per email aan ons versturen.

Foto’s maken

In bepaalde situaties zal ik u verzoeken een 3 D röntgenfoto te laten maken.Deze foto wordt gebruikt om nauwkeurig te bepalen op welke locatie welk type implantaat moet worden geplaatst. Om exact te kunnen werken wordt er met behulp van deze foto een 3D geprinte boormal gemaakt. Hiermee kan ik zeer voorspelbaar behandelen.

Voedingssupplementen

Zoals u weet moet een implantaat na plaatsing vastgroeien. Voor het vastgroeien zijn cellen nodig, de osteoblasten, die nieuw bot gaan aanmaken. Deze cellen hebben de volgende voedingsstoffen nodig:

                        Calcium – vitamine D3 , vitamine K2

Deze stoffen zijn meestal onvoldoende in onze voeding aanwezig. Om die reden beveel ik deze supplementen aan. Ik raad aan om al een maand voor de behandeling te beginnen met het innemen van deze supplementen. U doet dit tot 6 maanden na plaatsing. Hiermee versterkt u het vastgroeien aanzienlijk.

                        Omega 3 vetzuur

Voor het goed functioneren van de celmembranen is Omega 3 vetzuur van groot belang. In onze voeding komt dit veel te weinig voor .We hebben vrijwel allemaal hieraan een tekort.

U kunt dit tekort uitstekend aanvullen met de smaakloze Omega 3 visolie van Eqology. Dit is een Noors bedrijf dat hiervoor vis gebruikt uit de noordelijke, schone wateren en het zodanig verwerkt dat er geen oxidatie plaatsvindt. Ik vertel u uit eigen ervaring dat dit een product is dat uw Omega 3 waarde wél tot de goede niveaus optilt. Uw algehele gezondheid zal er veel baat bij hebben. Het is ook het enige product dat heel goed scoort in een onafhankelijke laboratoriumtest die de verhouding meet tussen de overvloedig voorkomende Omega vetzuren 6 en 9 en Omega 3. Eqology is een essentieel onderdeel van de behandeling. U kunt dit product bij ons bestellen.

2. De behandeling

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Na het plaatselijk verdoven boor ik een gaatje in het kaakbot waar het implantaat in wordt geschroefd. Na de preparatie van het boorgat wordt het bot gedesinfecteerd met behulp van ozon. Het implantaat wordt vervolgens tijdelijk afgesloten met een afdekschroef. Ik sluit het tandvlees met hechtingen die na ruim 4 weken vanzelf oplossen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de de behandeling 1 tot 2 uur. Hoe lang het precies duurt hangt af van het aantal implantaten.

Voel ik pijn tijdens de behandeling?

U wordt plaatselijk verdoofd en zult niets van de behandeling voelen. U blijft meemaken dat er iets gebeurt, zoals zachte druk en het trillen van de boor. Maakt u zich dus niet druk, het valt allemaal heel erg mee.

Onvoorziene botdefecten

Heel soms worden tijdens de ingreep botdefecten zichtbaar die vooraf niet konden worden geconstateerd. Ik zal dan tijdens de behandeling het defect met kunstbot-cement aanvullen. U hoort dit ter plekke van mij.

3. Na de behandeling

Napijn en medicatie

De plaatselijke verdoving is doorgaans na 2 tot 4 uur uitgewerkt. Bij eventuele napijn is voor pijnstilling Paracetamol gebruikelijk. Uit voorzorg kunt u direct voorafgaande aan de behandeling alvast met pijnstilling beginnen. Pijnstillers werken effectiever als ze al ingewerkt zijn voordat de pijn opkomt.

Hechtingen

Na het plaatsten van het implantaat hecht ik de wond. De hechtingen die ik gebruik kunt u na 2 weken door ons laten verwijderen (of u doet het zelf).

Wanneer zijn de implantaten vastgegroeid?

Het vastgroeien van het implantaat duurt doorgaans voor de onderkaak 3 maanden, voor de bovenkaak 6 maanden. Hoe snel dit proces gaat, hangt af van de aanwezige voedingsstoffen in uw lichaam. Met de eerder genoemde voedingssupplementen vult u de tekorten aan.

Belasting van de implantaten

De eerste 6 weken tot 3 maanden na plaatsing mogen de implantaten niet worden belast. Het kaakbot kan zich dan hechten aan de implantaten. U kunt af en toe het implantaat aanraken en voelen of het vast blijft zitten. Gaat u beweging voelen, neem dan meteen contact met ons op. . Meestal kunnen we het implantaat dan nog een keer vastschroeven.

Verzorging en ondersteuning

Na de behandeling wordt u geadviseerd om de behandelde plek enkele keren per dag in te smeren met zuurstofrijke pasta van Bluem. Gebruik Bluem spoelmiddel om uw mond vrij van slechte bacteriën te houden. Gebruik het spoelmiddel tot u het behandelde gebied weer kunt poetsen.

Blijf zeker 3 maanden de voedingssupplementen gebruiken. De Omega 3 vetzuren kunt u levenslang blijven gebruiken. U verbetert hiermee uw lichamelijk welbevinden en u kunt er welvaartsziekten mee weghouden of uitstellen. Omega 3 vetzuur is essentieel voor ons immuunsysteem.

Ga de operatieplaats poetsen als dit mogelijk is. U zult zelf moeten ervaren wanneer het zonder problemen te veroorzaken weer kan. U krijgt hiervoor een speciale tandenborstel van ons mee.

4. Controle en het plaatsen van de opbouw

Eerste controle: na ongeveer 10 werkdagen

De wond wordt gecontroleerd en schoongemaakt. De resterende hechtingen worden verwijderd.

Het plaatsen van de kroon of de brug

Voor de onderkaak spreken we af na 3 maanden. Voor de bovenkaak wachten we 6 maanden.

Overige controles

Ook als u klaar bent met de behandeling, zijn controles door de tandarts en de mondhygiëniste erg belangrijk. Deze controles vinden in het algemeen 2 keer per jaar plaats.

5. Garantie

Bij het plaatsen van de SDS-implantaten is een score van boven de 90% gebruikelijk.

Moet het implantaat onverhoopt herplaatst worden, dan zullen wij de behandelingskosten minimaal houden. Gebruikelijk is dat de fabrikant bij herplaatsing van het implantaat een nieuw implantaat ter beschikking stelt.

Uiteraard overleg ik van te voren met u wat we gaan doen.

Checklist

  • Teken de begroting voor akkoord
  • Vul het anamnese formulier
  • Lees en onderteken het informed-consent-formulier
  • Lees en onderteken de begroting
  • Maak de afspraak voor de behandeling
  • Start zo vroeg mogelijk met het nemen van voedingssupplementen
  • Volg na de behandeling de instructies voor de verzorging van uw implantaten

Wilt u meer informatie?

Laat het mij weten als u meer wilt weten over implantaten. Aarzel niet om te bellen of te mailen naar mijn praktijk: TopClass Mondzorg